blank space

Γλυκόξινο κοτόπουλο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 150 γρ. φέτες ανανά (κρατάμε 6 κ.σ. από το ζουμί)
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. άσπρο ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 1’-2’
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2’-3’ ανακατεύοντας συνεχώς
  3. Προσθέτουμε τον ανανά και το χυμό του, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγη ώρα