blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές μουστάρδα απαλή
  • 3 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 1/2 κουταλιά πιπέρι ολόκληρο σε κόκκους
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • θυμάρι και μαϊντανό
  • χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 3-4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τους κόκκους πιπεριού στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και ξαναχτυπάμε
  2. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το πιπέρι με το σκόρδο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι, τα μυρωδικά, το ξύσμα, τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε τη μαρινάτα. Ρίχνουμε τα φιλέτα μέσα στην μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30’ τουλάχιστον
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ψωμί του τοστ με το βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα πιάτο
  4. Περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου από το ψωμί και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 20’-25’ στους 220°C
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο
  • 1 ζωμό λαχανικών (ψυγείου, χωρίς συντηρητικά)
  • 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το γούστο σας)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα φιλετάκια απ’ όλες τις πλευρές με ελάχιστο λάδι (ή καθόλου αν έχουμε σκεύη AMC), μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές
  2. Στο μεταξύ έχουμε διαλύσει τον ζωμό σε 250 ml βραστό νερό και μέσα στο ζωμό έχουμε προσθέσει τη μουστάρδα, τον χυμό από τα λεμόνια και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα (αν θέλετε μπορείτε να το ανακατέψετε με το μιξεράκι του καφέ)
  3. Όταν πάρουν χρώμα τα φιλέτα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με αρκετό θυμάρι (ή σύμφωνα με το γούστο σας), αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε για περίπου 40’-60’. Όση περισσότερη ώρα σιγοψήνεται το φαγητό, τόσο πιο μαλακό γίνεται. Αν δούμε ότι τελειώνουν τα υγρά, μπορούμε να συμπληρώσουμε λίγο ζεστό ζωμό
  5. Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει, αλλά να μην έχει εξαφανιστεί. Σε περίπτωση που είναι νερουλή, μπορούμε να ξεσκεπάσουμε την κατσαρόλα και να δυναμώσουμε για λίγο τη φωτιά
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα και τα κόκκαλα, κομμένα σε μέτριους κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2-3 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 2 κ.σ. σογιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι) ή φρέσκο βούτυρο
  • 400 ml (περίπου) κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
  2. Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο και μετά σε λεπτές λωρίδες
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο
  4. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο
  5. Το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει
  6. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το σκεύος και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς
  7. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά για 1’, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι
  9. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά ακόμη και σβήνουμε την εστία
  10. Τέλος, χτυπάμε καλά το αυγό και το προσθέτουμε στην συνταγή μας ανακατεύοντας συνέχεια για μισό λεπτό. Μεγάλη προσοχή, να μην είναι δυνατή η φωτιά και μας "κόψει" το αυγό. Αν έχετε αμφιβολία, απομακρύνετε καλύτερα το σκεύος