blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 6 άτομα

  •   1,5 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι σε μερίδες
  •   7-8 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  •   250 γρ. λάπατα φρέσκα
  •   1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
  •   αλάτι
  •   πιπέρι κόκκινο γλυκό
  •   1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  •   1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  •   δυόσμο

 

Εκτέλεση

  •   Βράζουμε και ξαφρίζουμε το αρνάκι για 1,5 περίπου ώρα
  •   Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 4 περίπου εκατοστών. Το ίδιο κάνουμε και με τα λάπατα
  •   Βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι μαζί με το βούτυρο και καβουρδίζουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα λάπατα
  •   Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα και ύστερα από 5’ το αρνάκι, ανάλογο ζουμί από το αρνάκι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν

·  Προσθέτουμε το δυόσμο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

 Υλικά για 6 άτομα

  •   4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •   2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  •   1,5 κιλό αρνί (μπροστινό) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  •   3 ντομάτες σε κυβάκια ή 1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβας
  •   4 μεγάλα καρότα
  •   2 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
  •   1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το κάρυ:

  • 3-4 φασολάκια κάρδαμο
  • 1 κ.γ. γερό κόλιανδρο
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ακοπάνιστο
  • 1-2 κ.γ. ξερή κόκκινη πιπεριά
  • 4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά

 

Εκτέλεση

  •   Σε απλωτή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε όλα τα καρυκεύματα. Σκεπάστε και αφήστε για 1' μέχρι να κάψουν και να βγάλουν το άρωμά τους. Βάλτε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1-2'
  •   Προσθέστε το αρνάκι και σοτάρετε καλά. Σβήστε με τη ντομάτα και προσθέστε τα καρότα κομμένα στη μέση, κατά μήκος και μετά σε χοντρά κομμάτια. Βάλτε το ζωμό λαχανικών ο οποίος θα πρέπει να τα σκεπάζει και προσθέστε αλάτι. Αν χρειαστεί και λίγο νερό
  •   Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 με 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ωραία η σάλτσα
  •   Προσθέστε φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και βράστε για ακόμη 5΄. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση βάζοντας αλάτι ή καυτερή πιπεριά
  •   Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι με σαφράν και αρακά σοτέ
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

 

Υλικά για 4 άτομα

  •   60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες (ή κουκουνάρι)
  •   1 κ.σ. ελαιόλαδο
  •   1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  •   σποράκια από 2 ανοιγμένα λουβιά καρδάψωμο κοπανισμένα
  •   1 μασουράκι κανέλα σπασμένο στα δύο
  •   500 γρ. καθαρό κρέας από σπάλα αρνιού κομμένο σε κυβάκια
  •   250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  •   1 κύβος λαχανικών + 500 ml νερό (ή 500 ml ζωμό από αρνάκι)
  •   12 αποξηραμένα βερίκοκα
  •   1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φύλλα δυόσμου

 

Εκτέλεση

  1. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια σ’ ένα βαθύ τηγάνι
  2. Τα βγάζουμε και ζεσταίνουμε το λάδι στο ίδιο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την κανέλα και το κάρδαμο ώσπου να μαραθεί
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το αρνάκι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε σοτάροντας για ακόμη 1'
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι το βραστό νερό με το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 12', ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί τον ζωμό
  5. Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα και τα πασπαλίζουμε με δυόσμο