blank space
23rd Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

• 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
• 1/2 φλιτζάνι teriyaki sauce
• 2 κ.σ. λάδι (ελαιόλαδο)
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 2 κ.σ. μέλι
• 1/4 φλ. σησαμέλαιο
• 2 κ.σ. σουσάμι


Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα ανακατεύοντας σ' ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι
2. Αφήνουμε τα μπουτάκια μία νύχτα στη μαρινάτα μέσα στο ψυγείο, γυρίζοντας τα πού και πού
3. Τα ψήνουμε σε ταψί ή σχαράκι φούρνου (με το ταψί από κάτω για να πέφτουν τα υγρά κατά το ψήσιμο) για 30' περίπου, αλείφοντάς τα κατά διαστήματα με τη μαρινάτα που μας έχει περισσέψει
4. Όση μαρινάτα περισσέψει, τη βάζω στο γουόκ (ή στο τηγάνι) να δέσει μαζί με κορν φλάουρ, αν χρειαστεί
5. Αφού σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι

23rd Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

• 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή σε κομμάτια
• 5-6 πατάτες
• 1 μεγάλο λεμόνι
• 2-3 κ.σ. μουστάρδα
• 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 1/2 ποτήρι νερό
• 1 κ.σ. ρίγανη
• αλάτι, άσπρο πιπέρι


Εκτέλεση

1. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τα πιπέρια, το τζίντζερ και τη ρίγανη με το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο
2. Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ένα-ένα, τα βουτάμε στο μείγμα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Λίγο "βρώμικη" δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο
3. Τοποθετούμε τα κομμάτια στη σακούλα
4. Βάζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες στο μπολ και τις ανακατεύουμε με τα χέρια. Στη συνέχεια βάζουμε κι αυτές στη σακούλα. Αν περισσέψει καθόλου από το μείγμα του λαδιού, το ρίχνουμε μέσα. Από πάνω, σκορπίζουμε τα κομμάτια του βουτύρου. Κλείνουμε τη σακούλα, κάνουμε με ένα μαχαίρι τις απαραίτητες τρύπες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 40' στους 200°C
5. Κατά το σερβίρισμα, μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό με λίγο από το ζουμί της σακούλας

23rd Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

• 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
• 2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
• 1 κουτάκι χυμό ντομάτας
• 1 κονσέρβα μανιτάρια ή αν έχουμε φρέσκα
• 1 κονσέρβα καλαμπόκι
• 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• καυτερό τσίλι σε σκόνη


Εκτέλεση

1. Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο
2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές
3. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το τσίλι και σιγοβράζουμε
4. 10' πριν το τέλος, προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια