blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά

  • 350 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 300 γρ. ντομάτες σε τσαμπί
  • 200 γρ. στήθη κοτόπουλου
  • 150 γρ. κίτρινες πιπεριές
  • 150 γρ. κόκκινες πιπεριές
  • 60 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το στήθος του κοτόπουλου, που ήδη έχετε κόψει σε κύβους, με μία κουταλιά ελαιόλαδο
  2. Τηγανίστε χωριστά με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε
  3. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε όταν γίνουν al dente και περιχύστε με το κοτόπουλο και τις πιπεριές
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 300 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια
  • 150 γρ. πανσέτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τη πανσέτα σε κυβάκια και ροδίστε τα σ’ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Σοτάρετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, προσθέστε τα χοντροκομμένα μανιτάρια και το μαϊντανό. Αφήστε να βράσουν για 5’ με μία κουτάλα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και στραγγίστε τα. Περιχύστε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα που ετοιμάσατε προηγουμένως και σερβίρετε
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 150 γρ. βραστό προσούτο
  • 100 γρ. αρακά
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 5 γρ. σχοινόπρασο
  • 120 ml γάλα
  • 2 κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το βραστό προσούτο σε λωρίδες και τηγανίστε το σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το περισσευούμενο ελαιόλαδο και προσθέστε τον αρακά, αφού πρώτα τον βράσετε για περίπου 3’. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το γάλα και την παρμεζάνα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τις πένες στη σάλτσα, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για περίπου μισό λεπτό. Πασπαλίστε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε