blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 φλ. καφε ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτί μανιτάρια κομμένα
  • 1 πακέτο μπέικον
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτα

 

 Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρέας και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και βράζουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες
  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και τα καρότα με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Βάζουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 1 ώρα

·  Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι άσπρο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
  • μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • λίγο κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο (προαιρετικά)

 

 

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το μοσχάρι για να το ξαφρίσουμε και στη συνέχεια το σουρώνουμε
  • Σ’ ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα καρότα
  • Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα ή στη χύτρα και το τσιγαρίζουμε λίγο. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με το ξηρό κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να εξατμιστούν οι αλκοόλες
  • Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε προαιρετικά ένα κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο. Προθέτουμε νερό να καλύπτει σχεδόν το φαγητό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας ή στην χύτρα για 20’
  • Αν μαγειρεύουμε σε χύτρα, δένουμε τη σάλτσα στο τέλος με λίγο κορν φλάουερ
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ. μοσχαράκι σε κομμάτια
  • 2 κυδώνια (καθαρισμένα και κομμένα στα έξι)
  • 8 κάστανα (βρασμένα και καθαρισμένα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 500 ml λευκό κρασί
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε ελαφρά το κρέας στο λάδι και το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
  • Αφού ροδίσει, προσθέτετε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο
  • Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό και αφήνετε να σιγοβράσει
  • Σε τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά προσέχοντάς τη συνεχώς και μόλις λιώσει, ρίχνετε το βούτυρο και τα κυδώνια, τα οποία ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν
  • Σβήνετε με κονιάκ, προσθέτετε τα κάστανα, αλάτι, πιπέρι και το ζουμί από το μοσχάρι

 

·  Αφήνετε το φαγητό σε δυνατή φωτιά  μέχρι να ψηθούν τα κυδώνια και προσθέτετε το κρέας