blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • γίγαντες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 2 πράσα
  • ελαιόλαδο
  • πολτό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη

 

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ και τους βράζουμε 10’ στη χύτρα για να μαλακώσουν λίγο
  2. Ρίχνουμε σε ένα πήλινο (κατά προτίμηση) σκεύος ή ταψί τους γίγαντες και το λουκάνικο, κομμένο σε κομματάκια χωρίς τη φλούδα του. Στη συνέχεια βάζουμε το πράσο, επίσης ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τον πολτό της ντομάτας, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 λουκάνικα
  • 2-3 πολύχρωμες πιπεριές
  • 2-3 μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 κολοκύθια
  • σέλινο
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1-2 ποτήρια νερό
  • κανέλα
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • πάπρικα
  • ρίγανη

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια και αλατίζουμε τις μελιτζάνες για να ξεπικρίσουν λίγο
  2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα βάζουμε όλα σ’ ένα πυρέξ
  3. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε
  4. Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό και τον ντοματοχυμό και ανακατεύουμε ξανά
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα
  6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15’ περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να δέσει κάπως η σάλτσα
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια (της αρεσκείας σας)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • λάδι
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε ψιλοκόψει
  • Ενώ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα φιλέτα σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι
  • Σ’ ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το μέλι, λίγο από το κρασί και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια αλείφουμε το μείγμα πάνω στο κρέας

·  Αφού σιγουρευτούμε ότι το κρέας είναι έτοιμο, το σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά