blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 2 άτομα

  •   200 γρ. χοιρινά φιλετάκια από ψαρονέφρι, κομμένα και χτυπημένα ελαφρά (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει για εσάς)
  •   80 γρ. Βιτάμ
  •   100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  •   200 γρ. κρέμα γάλακτος
  •   1 σφηνάκι κονιάκ
  •   100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  •   200 γρ. βρασμένες ταλιατέλες
  •   1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
  •   ανάλογο αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  •   Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να ζεσταθεί αρκετά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον
  •   Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σοτάρουμε καλά
  •   Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά
  •   Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει
  •   Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει εντελώς
  •   Τέλος ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα χυλώσει επάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και σερβίρουμε
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  •   1 πακέτο κανελόνια
  •   400 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  •   300 γρ. καπνιστό χοιρινό
  •   1 κουτί γάλα εβαπορέ
  •   1 κουτί κρεμά γάλακτος
  •   1 αυγό
  •   αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια το καπνιστό χοιρινό
  2. Ανακατεύουμε το καπνιστό χοιρινό, τα 300 γρ. ρεγκάτο, το ένα αυγό και το μισό περίπου κουτί γάλα σ’ ένα μπολ,μέχρι το μείγμα να γίνει σχεδόν ομογενές (περίπου για 10’) και αλατοπιπερώνουμε
  3. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σ’ ένα πυρέξ
  4. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο
  5. Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’, έχοντας καλύψει το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, το οποίο αφαιρούμε στη συνέχεια προκειμένου να λιώσει το τυρί
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο βίδες
  • 3-4 λουκάνικα χωριάτικα μεσαίου μεγέθους (χωρίς το περίβλημα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
  • 3 πιπερίτσες καυτερές ή μία πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • λίγο εστραγκόν

 

Εκτέλεση

1.Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2’-3’ ακόμα. Μπορούμε να ρίξουμε και την καυτερή πιπερίτσα ή το μπούκοβο


2.Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα

3.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε

4.Αφού έχουμε βράσει τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τις έχουμε στραγγίσει και τις έχουμε βουτυρώσει, τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι

5.Τέλος ανακατεύουμε τις βίδες με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο τηγάνι και μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο εστραγκόν